VANHA KIRJASTOTALO

Kajaanin keskustan toiseksi vanhin rakennus valmistui vuonna 1830 ja toimi alkuun piirilääkäri Carl Carlssonin kotitalona, jossa myös Elias Lönnrotin kerrotaan hetken aikaa asuneen.

Carlssonin perikunta möi rakennuksen Kajaanin kaupungille 300 markan hintaan 1870-luvulla ja sittemmin rakennus onkin toiminut Kajaanin ensimmäisenä kansakouluna, sairaalana ja kirjastona.

Kirjastotalona edelleenkin tunnettu rakennus toimi vuodesta 1911 aina vuoteen 1985 saakka nimenomaan kajaanilaisten pääkirjastona.

Kajaanilaisille arvokas ja rakas talo kunnostettiin entiseen loistoonsa Saastamoisten perheen toimesta 2010-luvun puolivälissä. Tuolloin rakennuksen pihapiiriin nousi myös terassi Kajaanin kauneimpiin jokimaisemiin.

Remontti tehtiin vanhan hirsirakennuksen ehdoilla ja kolmessa vuodessa vastaan tuli lahovaurio toisensa jälkeen. Lopulta vanhasta oli jäljellä vain hirsirunko.

– Nyt rakennus on niin huolellisesti tehty, että se kestää seuraavat kaksisataa vuotta, toteavat projektin alkuun saaneet Olli Saastamoinen ja Lilli Norio.

Rakennus on ollut ravintolakäytössä remontin valmistumisesta saakka, eli vuodesta 2017.

GASTROBARIN TARINA

 

Gastrobar3 on kajaanilaisen kulinaristin ja ravintola-alan ammattilaisen pitkäaikainen unelma, joka vihdoin näki päivänvalon kaupungin kauneimmalla paikalla sijaitsevassa historiallisessa rakennuksessa syksyllä 2019.

Kaiken tekemisemme taustalla on ajatus rakkaudella valmistetun ruuan, huolella valittujen juomien ja ammattitaitoisen henkilökunnan aikaansaamasta sykähdyttävästä ravintolaelämyksestä.

Olemme iloisia ja ylpeitä saadessamme olla osana kehittämässä Kajaanin ravintolakulttuuria, yhdessä timanttisen tiimimme kanssa.

Laadimme menut satokauden makuja kunnioittaen, välillä ehkä vähän yllättävälläkin twistillä. Teemme tiivistä yhteistyötä viinin maahantuojamme Norex Selected Brandsin kanssa, jotta myös juomalistamme laulaisi ruoka-annosten kanssa samaa säveltä.

Tulossa on jatkossakin erilaisia tapahtumia ja tempauksia, viinitasting-iltoja, yllätysmenuillallisia ja koko perheen brunssihetkiä.

Gastrobarimme on kuin koko kaupungin olohuone, meille saat tulla juuri sellaisena kuin olet. Arjessa, juhlassa, koko suvun kanssa tai maailman parhaassa seurassa eli yksin.

Lämpimästi tervetuloa makumatkalle kanssamme - rakkaudesta hyvään ruokaan.

t. yrittäjä-Kirsi

Milla, Jani, Linda ja Erkki

Niina, Roosa, Joni, Joonas ja Heidi

IMG_9309.jpg

Kirsi​ Keskitalo  -  yrittäjä 4. polvessa

 

Oulusta Helsingin ja USA:n kautta Kainuuseen muuttaneen Kirsin suuri rakkaus on mieleenpainuva ruoka ja poikkeuksellisen hyvin järjestetyt tilaisuudet. 'Event organizer extraordinaire' onkin vuosien saatossa maailmalta mukaan jäänyt lempinimi.Keittiössä Kirsi kertoo olevansa suurten linjojen ja kauniiden buffetpöytien nainen. Italialainen, aasialainen ja meksikolainen ruoka on maailmalla vietettyjen vuosien myötä erityisen intohimon kohteena - samoin kuin satokauden antimet. Jonkun muun poimimana tosin.

Myyntipalvelumme puhelin kilisee Kirsin taskussa arkisin klo 9-16 välisenä aikana.